top of page

Bezuinigen begint met minder uitgeven.

Bijgewerkt op: 20 jan. 2021Lasten en Inkomen eerlijker verdelen in Nederland.


Nederlanders zien de 2021 bezuiniging bui al hangen, zwarte wolken trekken al samen boven Nederland. De Media bereidt de Nederlandse Bevolking al voor op hogere lasten, onze regeringsleider Rutte roept lachend, dat ze de Nederlanders zullen ontzien. Niets is minder waar.

De grootste lasten zullen weer opgebracht moeten worden door de Nederlanders met Lage Nederlandse Inkomens. De zorgpremies, eigen risico’s, eigen bijdragen, huren en gemeente belastingen zullen stijgen. De inkomens van de meeste Nederlanders zullen achter blijven en pensioenen zelfs verminderen. De inkomens aan de top die zullen stijgen, geen nul optie en al helemaal geen vermindering.

Financiële Corona Crisis.


De meeste van die inkomens waren ook niet Corona Crisis gevoelig. Flexwerkers, ZZP-ers, kleine zelfstandige ondernemers en de gewone arbeiders, die hebben de klappen gekregen. Zoals al altijd. De lage inkomens die betalen nog altijd de te korten van de begroting. De lasten van Nederland zullen eerlijk verdeeld moeten worden. Elke gewone Nederlander weet het wel, bezuinigen begint met onzinnige buitensporige extra uitgaven te stoppen of te verminderen. Bijvoorbeeld de uitgaven aan Europa, Ontwikkelingshulp…. De inwoners van Nederland zouden nu prioriteit moeten hebben, niet de Europese Unie. Alleen roepen, dat er armoede in Nederland is en er aan armoede bestrijding gedaan moet worden. Dat helpt niet, de armoede en stille armoede groeit alleen maar. Tijd voor een nieuwe eerlijke verdeling van de lasten en inkomen. De EU en Ontwikkelingshulp zullen de sluitpost moeten zijn op de Nederlandse Begroting. Niet de Nederlandse Burgers.


# bezuinigingen, lasten, lage inkomens, Europa, EU, Nederland, begroting,

63 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

STIJGENDE ZORGKOSTENPREMIE SINDS 2006

Stijging sinds 2006 van de zorgpremie, zorgkosten en verminderd zorgbasispakket. Stijgend eigenrisico, geen marktwerking.

Comments


bottom of page