top of page

KABINET GEVALLEN

Bijgewerkt op: 24 jun. 2021

Nadat Lodewijk Asscher zijn ontslag had ingediend en de eer aan zichzelf heeft gehouden door het niet kunnen verenigen met het gevoerde beleid en tegelijkertijd verantwoording te nemen voor de benoemde wandaden, is vandaag d.d. 15 januari 2021 ook het kabinet gevallen.


Met de grote reeks aan wandaden, de enorme financiële en psychische gevolgen als gevolg van de toeslagen-affaire, de economische wurging van vele ondernemers aanhangende de falende financiële ondersteuning van de meest zwaar gedupeerde ondernemers in MKB of als ZZP en het zwabberende beleid rondom Corona aangestuurd door het RIVM en de talloze sorry's, was de situatie onhoudbaar geworden. Ook de talloze bezuinigingen hebben hun weerslag op onze maatschappelijke welvaart nagelaten. Het ten ene male ontbreken van adequate daadkracht lijkt aan deze nekslag ten grondslag te liggen. Rutte wilde aanvankelijk niet wijken, maar moest alsnog gehoor geven aan de onhoudbare situatie.


De vraag of het demissionaire kabinet alsnog tegemoet gaat komen aan de gewenste daadkracht, staat in deze nog open. En zeer waarschijnlijk zullen er nog meer schrijnende gevallen aan het daglicht komen.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

STIJGENDE ZORGKOSTENPREMIE SINDS 2006

Stijging sinds 2006 van de zorgpremie, zorgkosten en verminderd zorgbasispakket. Stijgend eigenrisico, geen marktwerking.

Comments


bottom of page